Dlaczego tylko profesjonalne zmywarki sprawdzają się w restauracji?
W gastronomii wszystko dzieje się bardzo dynamicznie. Potrawy muszą być wydawane na perfekcyjnie czystej zastawie stołowej, a co więcej w jak najkrótszym czasie. Zmywarki przeznaczone do użytku profesjonalnego pozwalają na skrócenie czasu zmywania już do kilku minut. Znacznie usprawnia to proces wydawania dań oraz oszczędza czas całego zespołu. Takie sprzęty sprawiają również, że zmywanie staje się bardziej higieniczne – w urządzeniach da się ustawić temperaturę zmywania na 90 stopni, wiele z nich wyposażone jest też w funkcję wyparzania. Dzięki temu lokal jest w stanie sprostać wszystkim wymaganiom nakładanym przez przepisy sanitarne. Co więcej, używanie zmywarki jest ekologiczne i ekonomiczne. Zmywarki przemysłowe zużywają mniej wody, niż wykorzystywane jest przy myciu ręcznym. Doceni to z pewnością każdy właściciel restauracji, który odkryje, o ile obniżyły się koszty eksploatacji.
Zmywarki do restauracji – rodzaje i przeznaczenie
Zmywarki przemysłowe dzielą się na różne rodzaje. Każdy z nich wyposażony jest w nieco inne funkcje i sprawdza się w innych sytuacjach. Nie każdy też pasuje w dużych lub małych lokalach. Wśród przeznaczonych do gastronomii zmywarek wyróżniamy:
Jaką zmywarkę wybrać do lokalu gastronomicznego?
Rodzaj zmywarki dobrać należy do specyfiki lokalu gastronomicznego. Przed zakupem należy też sprawdzić wszystkie parametry techniczne, takie jak wielkość, czas zmywania, zakres temperatur czy dodatkowe funkcje. Szukając zmywarki do restauracji, warto odwiedzić sklep lodo.pl, oferujący ogromny wybór zmywarek, a także inne wyposażenie gastronomii. Wśród asortymentu z pewnością każdy właściciel restauracji, kawiarni lub baru znajdzie idealny sprzęt dla siebie. Profesjonalna zmywarka przemysłowa to bardzo poważna inwestycja w lokal. Dzięki niej zyskasz jednak wydajność, komfort i usprawnienie pracy całej restauracji!
Artykuł partnera.