Baranina: Baranina duszona w warzywach

Maciej Piwowski
28.10.2015

Składniki:

  • 500 g chudej baraniny
  • 2 marchewki
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • Jarzynka do mięs
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g włoskiej kapusty
  • ½ łyżki smalcu
  • ½ selera
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • ziele angielskie
  • 1 pietruszka
  • ½ pora

Przyrządzenie:

Mięso umyć, podzielić na kawałki, obsmażyć na tłuszczu, podlać wodą i dusić.
Warzywa pokroić w grubą kostkę i włożyć do podduszonego mięsa i dusić pod przykryciem.
Z mąki i pozostałego po obsmażeniu tłuszczu przygotować zasmażkę, rozprowadzić wywarem z potrawy,
dodać do mięsa z warzywami, wymieszać z koncentratem pomidorowym i zagotować.
Doprawić jarzynką do mięs i pieprzem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie