Ekspresy domowe dźwigniowe - model: Micropod Steam

Antoni Kwapisz
09.05.2015

La Pavoni, Ekspresy domowe, Dźwigniowe

 Micropod Steam

Charakterystyka


MicroPod Steam – to nowa metoda przygotowania kawy espresso z podsów (saszetek). Urządzenie zostało zaprojektowane do pół profesjonalnego użytku. Wyróżnia się okrągłą i ergonomiczną formą. Jest bezpieczne i łatwe w użytkowaniu oraz pielęgnacji. Ekspres jest niezawodny przez długie lata i jednocześnie bardzo wydajny.
Dzięki niemu w domowym zaciszu otrzymamy włoskie espresso bądź cappuccino równie pyszne jak w pobliskich kawiarenkach lub sklepach z kawą.


Dane techniczne

 

  • obudowa ABS
  • ergonomiczna boczna dźwignia do zamykania komory ekstrakcji kawy
  • komora ekstrakcji dostarczająca maksymalną widoczność na umieszczenie i wyjęcie podu (saszetki z kawą)
  • tacka do ociekania z kratka i dużą powierzchnią na filiżanki
  • wyjmowany pojemnik na wodę z zaworem zabezpieczającym przed kapaniem
  • w pojemniku umieszczony jest zmiękczacz wody
  • pojemność pojemnika na wodę 3 l.
  • pompa wibracyjna o ciśnieniu pompy 15 bar
  • ułatwiający kontrolę trzy kierunkowy zawór
  • urządzenie zabezpieczające ekspres pod kątem elektrycznym
  • przełącznik parzenia kawy
  • przycisk parzenia kawy włącz/wyłącz lub automatyczny „stop”
  • bimetaliczny termostat do kontroli cząstkowej temperatury podczas parzenia kawy
  • elektroniczna sonda zabezpieczająca grzałkę
  • sensor informujący o niskim poziomie wody, migocząc zielonym światłem
  • ułatwiająca kontrolę dysza pary, zapewniająca najwyższy stopień higieny
  • przycisk kontrolujący ilość pary z automatycznym lub manualnym przyciskiem stopu
  • dwukierunkowy dodatkowy solenoidowy zawór dostarczający parę
  • grzałka z opcją chłodzenia po uwolnieniu pary
  • rozmiar podsów: Ø42 , Ø38 (opcjonalnie)
  • moc grzałki 1400 W
  • wymiary: 310 mm x 250 mm x 320 mm
  • waga – 7 kg
  • zasilanie - 230 v, 50 Hz
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie