Grill: Szparagi zawijane boczkiem z kozim serem

Marek Szydełko
05.11.2015

Składniki:

  • 15 szparagów
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 5 plastrów boczku
  • 30 g kruchego sera koziego

Przyrządzenie:

Rozgrzać grill.
Włóż szparagi do płytkiego naczynia i posyp solą, czosnkiem, pieprzem.
Skrop oliwą z oliwek. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Podzielić szparagi po trzy sztuki.
Każdy pakiet owinąć kawałkiem boczku.
Ułożyć na grillu i piec na średnim ogniu,
aż boczek się zrumieni a szparagi będą miękkie - około 7 minut.

Podawać:

Okraszone kawałkami koziego sera.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie