Grill: Wołowe klopsiki z grilla

Mateusz Nowak
10.11.2015

Składniki:

  • 500 g wołowego mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta papryki
  • szczypta kolendry
  • szczypta cząbru
  • szczypta majeranku
  • szczypta białej gorczycy
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta chili
  • szczypta kurkumy
  • szczypta gałky muszkatołowej
  • szczypta curry
  • szczypta imbiru
  • Vegeta

Przyrządzenie:

Do mięsa wbić jaja, wyrobić, wsypać wszystkie przyprawy.
Całość dokładnie wyrobić i kształtować podłużne klopsy, pamiętając, że wołowina w czasie grillowania się skurczy.
Uformowane klopsy posypać Vegetą i piec na tacce lub folii aluminiowej.

Podawać:

Z ziemniakami z grilla, pieczoną cukinią, pieczywem i sosem tysiąca wysp.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie