Przekąski i dodatki: Kanapki z kurczakiem

Antoni Kwapisz
10.11.2015

Składniki:

  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka papryki
  • 1 i ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka żółtej musztardy
  • szczypta cynamonu
  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 filiżanka bulionu z kurczaka
  • bułki pszenne
  • starty ser Cheddar

Przyrządzenie:

Wymieszać cukier, sól, paprykę, czosnek, pieprz i cynamon w małej miseczce.
Posypać mieszaniną przypraw piersi z kurczaka.
Do garnka wlać bulion z kurczaka i włożyć piersi.
Zagotować, zmniejszych ogień na średni i gotować pod przykryciem przez 2 godziny.
Sprawdzać miękkość kurczaka co jakiś czas, by gotować tak długo aż mięso będzie miękkie.
Gdy mięso będzie gotowe wyjąć z odwaru.
Wylać większość płynu, rozdrobnione mięso wrzucić z powrotem do garnka.
Dodać musztardę i starannie wymieszać.
Bułki przekroić na pół, ułożyć na każdej porcję mięsa i posypać startym serem.
Wstawić na kilka minut do piekarnika, aż ser się rozpuści.

Podawać:

Każdemu chętnemu.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie