Wołowina: Fajitas z wołowiny

Mariusz Siwko
03.11.2015

Składniki:

  • 200 g roztbefu lub steku z udźca wołowego
  • 1 pokrojona w piórka cebula
  • 1 papryka pokrojona w paski
  • tortille
  • sałata
  • kilka łyżek tartego sera cheddar

marynata:

  • ½ szklanki oleju
  • 2 pokrojone ząbki czosnku
  • sok z  limonki lub cytryny
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki chili
  • 1 łyżka sosu sojowego

Przyrządzenie:

Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Mięso umieścić w marynacie i zostawić na noc w lodówce.
Po wyjęciu z marynaty mięso dobrze wysmażyć na patelni, aż do porządnego zrumienienia.
Dodać paprykę i cebulę i podsmażyć jeszcze przez około 10 minut.
Mięso wyjąć z patelni, pokroić na plasterki i ułożyć na podgrzanych tortillach wraz z sałatą, cebulą i papryką.
Posypać serem i zawinąć.

Podawać:

Z salsą.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie