Zapiekanki: Lekka zapiekanka z czerwoną fasolą

Jerzy Biernacki
04.11.2015

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
  • ½ puszki czerwonej fasoli
  • ½ puszki kukurydzy
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • sól
  • mały karton sosu pomidorowego
  • 100 g żółtego sera
  • zioła prowansalskie
  • świeża bazylia

Przyrządzenie:

Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Kukurydzę i fasolę odsączyć.
Mięso podsmażyć z posiekaną cebulą, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Wlać sos pomidorowy, wymieszać.
Makaron połączyć z mięsem, fasolą i kukurydzą, posypać startym serem.
Zapiekać przez 35 minut w temperaturze 180°C.

Podawać:

Udekorowane listkami bazylii.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie